Известие

Collapse
No announcement yet.

тресене при стартиране

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• тресене при стартиране

Колеги дайте съвет за следния проблем.Не се случва постоянно,даже рядко.При стартиране започва да тресе зверски все едно е на един целиндър,гася е веднага паля пак и всичко е наред.Нямам загуби на антифриз нито на масло........Да добавя че алфата е чипната и нямам проблем с вървнето и.Бях правил преди месец диагностика нямаше нищо.Лошото е че днес ми направи проблема два пъти един след друг,и после пак никакъв проблем.
    гр.Варна 156 2,4jtd

Някоя дюзичка.И на мен ми го прави ама само след дълъг път.С наща нафта е така.Ако искаш сложи добавка ама според мен няма да има ефект.
    Oще една дупка и се гръмвам с нож.
    156 2.4 JTD

Comment

мерси за инфото, навярно е така днес като покарах малко (и я понастъпах)за момент ми светна индикацията на таблото - дюзичката.
      гр.Варна 156 2,4jtd

Comment

дали е възможно същия проблем да го има и на бензинка? че имам подобни оплаквания?

Comment

да и при мен се получава доста често напоследък. пали и започва цялата да се тресе и стои някъде на 200-300 оборота направо имам чуството че ще ми паднат капаците и вратите гася и при повторно палене всичко си е ОК.
          Откакво може да е това
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

ммм това ме води на мисълта че проблема едвали ще е в дюзите след като го прави и при двата вида двигатели.Тука трябва да се изкаже някой компетентен ако има желание.МРАЗЯ ДА ИМАМ НЕЩО ПО КОЛАТА КОЕТО ДА НЕ Е НАРЕД. Не искам да ходя по разни псевдо майстори дето започват с израза " НЯМА ПРОБЛЕМ........".
            гр.Варна 156 2,4jtd

Comment

А възможно ли е от чип-тунинга електрониката да се шашка понякога?При вас имали някакви правени екстри?
              гр.Варна 156 2,4jtd

Comment

по моята не е пипано абсолютно нищо
                има ли вероятност проблема да е в дебитомера
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Ами не ми се вярва , разхода ми градско е 8-9/100 , и колата си върви.
                  гр.Варна 156 2,4jtd

Comment

и аз имах подобен проблем.
                    при потегляне трябваше да се форсира повече. ако не подадях достатъчно газ се получаваше същата ситуация - на около 500 обор. тресеше цялата кола. ни да угасне ни да стабилизира ниските обороти.

след смяна на дебитомер е ок. повече не ми е правила така.
                    Fiat Stilo 1.9 16V JTD, 2004, комби
                    Citroen BX-19GT, 85
                    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD, 01, Distintive - ex

Comment

Първоначално публикувано от VladoG Покажи съобщение
                      и аз имах подобен проблем.
                      при потегляне трябваше да се форсира повече. ако не подадях достатъчно газ се получаваше същата ситуация - на около 500 обор. тресеше цялата кола. ни да угасне ни да стабилизира ниските обороти.

след смяна на дебитомер е ок. повече не ми е правила така.
                      Търси проблема в дюзи, тампони двигател, маховик.

Comment

Че защо?

Повече не е правила така след смяна на дебитомера. Проблема се оказа от него - лъжеше сериозно компютъра и двигателя не работеше както трябва.

п.п.Описания проблем беше на празен ход на двигателя.
                        Fiat Stilo 1.9 16V JTD, 2004, комби
                        Citroen BX-19GT, 85
                        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD, 01, Distintive - ex

Comment

Първоначално публикувано от triada Покажи съобщение
                          Колеги дайте съвет за следния проблем.Не се случва постоянно,даже рядко.При стартиране започва да тресе зверски все едно е на един целиндър,гася е веднага паля пак и всичко е наред.Нямам загуби на антифриз нито на масло........Да добавя че алфата е чипната и нямам проблем с вървнето и.Бях правил преди месец диагностика нямаше нищо.Лошото е че днес ми направи проблема два пъти един след друг,и после пак никакъв проблем.
                          Сипи 2-3 литра бензин и ще си попрочистиш дюзите.
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Благодаря за съветите,но нещо ме кара да си мисля че не е от дюзите.Преди няколко дена забелязах че женами като стартира двигателя задържа ключа докато запали (говоря за около 2 секунди) и при нея проблеми няма. Явно аз сам се отпуснал (винаги съм я палел само с чукване на ключа).Пробвах няколко дена със леко задържане на ключа и вече няма проблем. Странна работа.
                            гр.Варна 156 2,4jtd

Comment

същия проблем го имам на мотор 1.8 бензин,дори ходих в една авто къща и гледахме 156 пак 1.8 и човека като чукна да запали и тя пак тресеше така чукна втори път и тя заспа
                              Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

Working...
                              X